Sommeren er på vej, og selvom det normalt giver anledning til store smil, forsvinder det hurtigt, når samtalen falder på myg.
I år er der særlig grund til bekymring.
I Skåne er der blevet opdaget en ny trussel i form af febermyggen Culex Modestus, som kan sprede alvorlige sygdomme, rapporterer Aftonbladet.
Denne myg kan overføre vestnilfeber, en virus, der sidste år forårsagede 73 dødsfald i Europa.
Selvom virussen endnu ikke er fundet i myggene i Sverige, advarer eksperter om, at det kun er et spørgsmål om tid, før problemet spreder sig.
Thomas Pape, myggeekspert ved Københavns Universitet, understreger vigtigheden af at tage truslen alvorligt i Danmark:
"Jeg forsøger altid at undgå at skabe panik, fordi spredningen af myggebårne vira normalt sker langsomt. Men de vira, der kan komme til Danmark som følge af klimaændringer, skal vi tage meget seriøst," siger han til Ekstra Bladet.
Han påpeger, at problemet ikke kun er relevant for Danmark og Sverige, men også for resten af Europa, hvor antallet af sygdomsspredende myg er stigende.
Problemet stopper dog ikke her.
Myg som tigermyggen udgør også en voksende trussel.
I Paris er bekymringen stor forud for OL, da stigningen i myggebårne sygdomme er markant. Pape opfordrer til bedre overvågning og regelmæssig testning af myg for at forberede sig på de potentielle sundhedsrisici:
"Vi bør generelt have en bedre overvågning af myggene og regelmæssig testning, så vi er forberedte. Det er ikke alarmerende endnu, men det er derfor, vi skal handle nu, så det ikke bliver alvorligt. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er afsat flere ressourcer til det."
Pape er bekymret over manglen på ressourcer til bekæmpelse af myggebårne sygdomme og mener, at der bør afsættes flere midler til overvågning og bekæmpelse. Han advarer om, at uden handling nu, risikerer vi at stå over for en alvorlig sundhedstrussel i fremtiden.