Mundbind er kommet for at blive: ’Jeg håber at vi fortsætter’

08/03/2021 15:27

|

Redaktionen

Mest læste i dag

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, mener at mange af de tiltag vi har oplevet som konsekvens af den globale covid-pandemi, vil forblive en del af samfundet, selv når pandemien er overstået.

Mange eksperter mener, og mange politikere og borger håber, at vi som samfund kan smide mundbindene i skraldespanden, men ifølge direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, vil mundbind, blandt andet, være noget af det der kan blive en del af samfundet, selv når pandemien er overstået – det skriver TV2.

”Nu har vi vænnet os til at bruge mundbind, og på længere sigt kunne jeg godt forestille mig, at vi fortsætter med at bruge dem i et vist omfang,” – siger han og fortsætter:

”I Asien har man brugt mundbind i mange år for at skærme for forkølelse eller beskytte sårbare borgere, så det ville vi også kunne i Danmark i nogle situationer,”

Også selvom mundbindene forhåbentlig snart er en saga blot i så stor grad i det offentlige rum, håber direktøren at vi som samfund kan bruge nogle af de erfaringer, vi har gjort over det sidste års tid.

”Jeg håber, at vi fortsætter med at hoste i albuen og udvise god håndhygiejne,”

På trods af den langsomme men sikre fremgang af vacciner i Danmark og resten af verden, er tålmodighed dog en dyd vi endnu må bevæbne os med, hvert fald når det kommer til mundbind.

Det fortæller Hans Jørn Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi.

”Mundbind var det sidste, vi indførte, og det første, vi smider. Det sker nok først, når vi er sikre på, at alle i risikogrupperne er vaccineret. Men det forudsætter, at virus ikke muterer i en mere smitsom retning med reel risiko for luftbåren smitte,”