Mobilepay med stor ændring: Har været efterspurgt længe

23/01/2024 05:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu kommer Mobilepay med længe ventet ændring.

Mest læste i dag

Brugerne af MobilePay kan se frem til en kommende sikkerhedsopdatering, der ikke blot indfører en længe ventet blokeringsfunktion, men også implementerer to andre betydningsfulde forbedringer med det formål at styrke appens sikkerhed.

Ifølge en meddelelse fra Vipps MobilePay, selskabet bag den udbredte app, forventes denne opdatering at træde i kraft fra marts. Informationerne er blevet rapporteret af B.T.

Den nye blokeringsfunktion giver brugerne mulighed for at blokere andre brugere direkte fra appen. Dette initiativ er designet til at håndtere og forebygge svindel, misbrug og trusler, der lejlighedsvis opstår gennem kommentarer til betalinger i appen.

"Den vil straks muliggøre nedlukning af stalking og trusler, som uønsket opstår gennem kommentarer til betalinger i appen," forklarer Anette Bøje, dansk landechef for Vipps MobilePay.

En anden signifikant ændring i opdateringen er, at brugernes fulde juridiske navn altid vil blive vist i appen under både afsendelse og modtagelse af penge.

Denne justering har til formål at bekæmpe svindel, da selskabet har observeret kriminelle, der skjuler sig bag opfundne navne i forsøg på at lokke andre brugere til at sende dem penge.

Endelig implementeres en tredje ændring, der kræver, at en bruger kun kan være aktiv på MobilePay på én enhed ad gangen. For at minimere risikoen for misbrug vil brugere nu skulle logge på med MitID og en sms-kode, når de logger ind på en ny enhed.

Selskabet annoncerer allerede nu om forårets opdatering for at opfylde et juridisk krav, der kræver kommunikation af større ændringer i betingelserne mindst to måneder før den nye version træder i kraft.

Disse tiltag demonstrerer MobilePays dedikation til at forbedre brugernes oplevelse og sikkerhed på platformen.