MobilePay-kunde raser over uretfærdighed: Nu kommer MobilePays med svar

26/10/2023 13:48

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu har Peter Kjærgaard sat ord på, hvorfor der er nogen, der betaler mere end andre - men virksomhedsejeren Andy undrer sig stadig.

Mest læste i dag

I august blev det meddelt af MobilePay, at der ville være ændringer i gebyrerne på vej.

Andy Vestergård, ejeren af Duckshouse Mac Service, en virksomhed specialiseret i reparation af Apple-computere, havde allerede dengang bekymringer om de kommende gebyrstigninger, som han mente ville resultere i en uforholdsmæssig stor prisstigning. Men situationen er endnu mere kompleks, som virksomhedsejeren ser det, da visse MobilePay-kunder nu får en betydelig rabat.

Dette blev rapporteret af B.T.

Inden gebyrændringerne blev implementeret, betalte Andy kun 75 øre hver gang en kunde benyttede MobilePay til at betale.

Efter de nye gebyrer trådte i kraft den 1. oktober, skal Andy nu aflevere 0,99 procent af hver transaktion. For Andy svarer dette til en chokerende prisstigning på hele 3.900 procent hver gang en kunde bruger MobilePay.

Ikke alle er dog pålagt de nye gebyrer. Ifølge B.T. betaler en frisør fra Fyn kun 0,49 procent for hver MobilePay-transaktion.

Peter Kjærgaard, pressekontakt hos MobilePay i Danmark, har nu besvaret spørgsmålet om, hvorfor visse kunder nyder godt af denne halve pris:

"Dette gælder normalt for kunder med højere transaktionsbeløb og en relativt stor årlig omsætning gennem MobilePay."

Virksomhedsejeren Andy føler sig dog undtaget fra denne forklaring og påpeger: "Hele 95 procent af mine kunder bruger MobilePay og betaler mellem 1.500 og 10.000 kroner hver gang. Tager de fleste frisører ikke mellem 400 og 700 kroner per kunde?" Han udtaler dette til B.T. og udtrykker ønske om også at kunne drage fordel af den reducerede pris.

Peter Kjærgaard forklarer, at MobilePay har modtaget flere henvendelser vedrørende dette spørgsmål og undersøger situationen.

Andy påpeger, at han har forsøgt at løse problemet, men blev bedt om at "skride." Peter Kjærgaard fra MobilePay understreger, at denne reaktion ikke er i overensstemmelse med virksomhedens kundeservicepolitik og fremhæver, at kundeservicemedarbejderne er trænet til at håndtere henvendelser høfligt.