Minister vil hæve straf for vanvidskørsel: Hammeren skal falde langt hårdere

23/11/2020 13:16

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Kører man vanvidskørsel og slår nogen ihjel, skal man straffes hårdere end man bliver det i dag

Sådan lyder meldingen fra justitsminister Nick Hækkerup. Der har været flere dybt alvorlige og tragiske sager med vanvidskørsel på forholdsvis kort tid, og derfor vil regeringen nu øge straffen for at køre råddent.

I et interview med DR Nyheder, udtaler ministeren at man fra regeringens side vil fremlægge et nyt lovforslag, der kan hæve straffen med op til 50 procent for vanvidskørsel.

Nyt lovforslag

”Vi har desværre set helt forfærdelige episoder, hvor vanvittige personer slå folk ihjel med deres sindssyge kørsel. Det illustrerer behovet for, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag … Derfor fremlægger regeringen nu et lovforslag om at hæve straffen med 50 procent for vanvidskørsel, der resulterer i dødsfald eller alvorlig legemsbeskadigelse eller forvolder nærliggende fare for andres liv eller førlighed,” – Udtaler han til DR Nyheder.

Og der er brug for der sker noget. TV 2 har været i kontakt med to mænd, der begge har mistet pårørende til vanvidsbilisters hensynsløse kørsel.

Mistede mor, lillebror og faster til vanvidsbilist

Jacob Kjær Christensen har været med i interview med TV 2, hvor han sætter ord på magtesløsheden man føler, når vanvidsbilister får alt for korte domme.

Jacob Kjær Christensen, der selv er politibetjent til daglig, mistede sin lillebror, mor og faster, da en spirituspåvirket 26-årig mand smadrede sin Porsche med 154 kilometer i timen, ind i familiens Citroen C4, på en vej hvor hastighedsgrænsen var 80.

”Jeg mangler en erkendelse fra samfundet og retssystemet af, at de her personer var betydningsfulde. Det, der er sket, er meget voldsomt – og grunden til, at det er sket, er en person, der handlede så uagtsomt, som han gjorde,” – Siger Jacob Kjær Christensen til TV 2

Strafferammen for trafik er i øjeblikket på mellem 16 måneder og tre år, selvom strafferammen reelt går op til otte år. Noget Jacob Kjær Christensen også har en kommentar til.

”Det har været en gennemgående joke i politiet, at hvis man skal slå nogen ihjel, så skal man drikke sig fuld og køre dem ned. Det er den billigste måde at slippe for straf på,”

Derfor har Jacob Kjær Christensen også skrevet under på et borgerforslag, der opfordrer til at indføre en minimumstraf i sager om uagtsomt manddrab i trafikken, og at strafferammen med otte års skal benyttes langt hyppigere, end tilfældet er nu.