Mette Frederiksen og regeringen vil hjælpe dødsdømte Said Mansour

03/11/2020 15:55

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Regeringen arbejder nu på at redde manden der to gange er dømt for at opildne til terror i Danmark.

Said Mansour der to gange er dømt for at opildne til terror, og sidenhen har fået frataget sit danske statsborgerskab af daværende udlændingeminister Inger Støjberg. Efterfølgende blev Said Mansour udleveret til Marokko, og her starter problemerne.

Dødsstraf i Marokko

Landet er nemlig kendt og berygtet for brugen af både totur og dødsstraf. Noget Inger Støjberg, under forhandlingerne med repræsentanter fra Marokko, havde fået forsikringer om ikke skulle overkomme Mansour, efter udleveringen.

” Udlændinge- og integrationsministeriet kan oplyse, at Said Mansour blev udsendt på baggrund af officielle forsikringer. Den danske regering har en forventning om, at de vil blive overholdt. Det er vi i dialog med de marokkanske myndigheder om” – Skriver en kontorchef i ministeriet i en mail til en af Said Mansours døtre.

Dødsdom appelleret

Udlændingestyrelsen oplyste søndag, at dødsdommen nu er appelleret.

Mansour der er anklaget og dødsdømt for at være involveret i et terrorangreb i Casablanca i 2003, hvor 12 selvmordsbombere dræbte 33 personer. Anklager han selv afviser. Mansour nægter at forholde sig til hvad han mener ikke er en fair retssag, og har derfor ikke selv anket dødsdommen. Det har den marokkanske statsanklager stået for.

” De vil nok give ham livstid. Men uanset hvad skal det ske efter en fair rettergang, og ved sidste retsmøde tog det 15 minutter, så blev han dømt” Udtaler datteren om retssagen.