Meget få er klar over det: Sådan sparer danske bilister over 2.000 kroner på brændstof

09/11/2023 17:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Det er ikke alle, der kender til dette tip.

Mest læste i dag

Vasker du din bil regelmæssigt?

Hvis du ikke gør det, kan det være en god idé at begynde at gøre det fremover.

Det viser sig nemlig, ifølge LadBible, at rene biler ikke kun kan være en økonomisk fordel, men de kan også forbedre din køreoplevelse.

Eksperter har påpeget, at vedligeholdelse af din bil ikke blot giver den et pænere udseende, men det kan også gøre den mere brændstofeffektiv.

Graham Conway, administrerende direktør hos Select Car Leasing, har udtalt, at eksperimenter har kastet lys over forholdet mellem en bils renhed og dens ydeevne. Beskidte biler medfører flere uventede omkostninger, hvilket gør det værd at overveje at vaske din bil lidt hyppigere.

Graham Conway forklarer, at eksperimenter har afsløret, at en ren bil faktisk er mere brændstoføkonomisk. Brændstofeffektiviteten forbedres med op til lidt under en kilometer per liter, hvilket betyder, at du kan køre længere på samme mængde benzin, hvis din bil er ren.

Den gennemsnitlige danske bilist, der ifølge leksikon.org kører 16.000 kilometer om året, kan spare lidt over 2.000 kroner på brændstof ved at køre i en ren bil.

Selvom forskellen i brændstofeffektivitet måske ikke synes stor, er det stadig en økonomisk fordel, du ikke bør undervurdere. En lille investering i at holde din bil ren kan føre til besparelser og en mere behagelig køreoplevelse. Som en ekstra bonus slipper du for skæve blikke fra andre bilister på grund af din beskidte bil.

At holde din bil ren har også juridiske fordele. Det er afgørende at sikre, at din nummerplade er synlig, da manglende overholdelse kan medføre bøder. En snavset forrude, der hæmmer udsynet, kan også føre til yderligere bøder.