Max Verstappen om mødet med Johan Cruijff: "Han var meget ældre, men vi klikkede straks"

11/06/2023 17:52

|

Redaktionen

Foto: Max Verstappen og Johan Cruijff / Privatfoto
Max Verstappen er som regel ikke let at imponere, når det kommer til mennesker eller berømtheder, men han har stor respekt for den største hollandske fodboldspiller nogensinde, Johan Cruijff.

Mest læste i dag

Formel 1-verdensmesteren deler en særlig oplevelse ved sit første møde med det legendariske nummer fjorten.

Max Verstappen er ofte ikke særlig betaget af alle de kendte personer og berømtheder, der jævnligt går rundt i Formel 1-paddocken.

Dog er der personer, som den dobbelte verdensmester virkelig beundrer og Johan Cruijff er en af dem. I 2016 besøgte den tidligere fodboldspiller for blandt andet Ajax og FC Barcelona, Circuit de Catalunya i Spanien for at møde Verstappen, kort tid før hans død samme år. Det var på samme bane, hvor Verstappen senere dette år vandt sin første sejr i Formel 1.

Særlig forhold til Johan Cruijff

Med stolthed fortæller Red Bull-køreren i et dybdegående interview med The Times om mødet med den verdensberømte tidligere fodboldspiller.

"Det var en meget behagelig samtale. Vi vidste, at han var meget syg på det tidspunkt," siger Verstappen om Cruijff, der året før var blevet diagnosticeret med lungekræft.

"Han var så ivrig efter at lære mere om Formel 1 og jeg tror, han var utrolig stolt over at have en hollænder i Formel 1, der potentielt kunne blive en stor mester. Jeg forsøgte at forklare ham ting om Formel 1 og han fortalte mig historier om fodbold," siger Verstappen.

Død og #14 i Barcelona

Han fortsætter: "Han sagde også: 'Med hensyn til min sygdom tror jeg, at jeg fører 2-1 ved pausen, men vi skal fortsætte til slutningen.' På det tidspunkt lød han meget håbefuld. Han havde et par gode uger, men døde alligevel nogle uger senere. Det berørte mig dybt. Man bliver ved med at tænke tilbage på de øjeblikke. Han var meget ældre end mig, men på en eller anden måde klikkede vi straks."

Senere samme år vandt Verstappen sin første Grand Prix netop i Barcelona med en tid på 1:41:40, hvilket efterlader det legendariske nummer 14, som tilhørte Johan Cruijff, to gange i træk.

Dette er ikke et tilfælde, mener Verstappen. "For mig kan sådan noget ikke være et tilfælde. Det er utroligt mærkeligt, at det skete," afslutter verdensmesteren.