Massetest I Nordjylland: 280.000 borgere skal coronatestes

06/11/2020 15:37

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I en pressemeddelelse fra Region Nordjylland, offentliggøres det nu, at Regionen har i sinde at teste alle borgere der er berørt af de skærpede restriktioner i regionen

Allerede lørdag morgen, vil regionen begynde massetesten, i både Frederikshavn og Thisted Kommune. Det betyder er der allerede nu er etableret en række nye teststeder i kommunerne.

De resterende fem kommuner der er påvirket af situationen, vil ifølge Region Nordjylland få oprettet testeder i den kommende tid, og regionen opfodrer til, at borgere udviser lidt ekstra tålmodighed.

Ikke alle kan testes samtidigt

”Vi har den nødvendige kapacitet, som skal til, for at alle kan blive podet, men ikke på samme dag. Det er altså vigtigt at understrege, at ikke alle kan blive testet på dag et,”

”Vi starter i Frederikshavn og Thisted og opfordrer borgerne i disse kommuner til at bestille tid på coronaprover.dk og til at udvise tålmodighed,” – Lyder det fra Overlæge Jan Nybo, chef for regionens corona-testindsats.

Det bliver altså ikke muligt for borgere i de fem kommuner at blive testet før på mandag, og ligeledes kan ikke alle borgere i Frederikshavn og Thisted ikke regne med at blive testet over weekenden. Eftersom det først er mandag, at indsatsen for alvor kan intensiveres.

Lad være med at krydse kommunegrænser

Og tålmodighed bliver nødvendigt i regionen. For borgere bedes ikke at krydse kommunegrænser for at blive testet. 

” Vi vil gerne anmode om, at borgere ikke booker tider, der kræver, at man krydser kommunegrænser. Men det er samtidig også vigtigt at sige, at vores øvrige testsystem stadig kører som hidtil. Så er det stadig en mulighed upåagtet massetestningen,”

Når man så er blevet podet, kan man selv tjekke sit svar på sundhed.dk eller via appen MinSundhed. Men igen er tålmodighed nødvendigt, for du skal regne med, at svartiden kan være op til 72 timer.