Løber din mobil tør for strøm i kulden? Sådan undgår du bedst irritationen

18/01/2021 16:28

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er noget rigtig mange mennesker kæmper med i løbet af vintermånederne. Der er frostgrader, og lige pludselig har din mobil kun strøm til en halv time. Men hvad kan man gøre ved dette, ekstremt irriterende fænomen?

Vinteren bringer mange ting med sig, og det første man tænker når man ser vejrudsigten, og den står på frostgrader, er måske ikke lige hvordan mobilen vil håndtere dette.

Men det er et efterhånden ganske velkendt fænomen, at mobiltelefoner til tider kan have det rigtig skidt i vinterkulden, og ofte ender man med at gå rundt med en livløs klods i lommen, frem for det yderst avancerede stykke teknologi man for få timer siden havde opladt fuldt ud.

Så hvad gør man?

Problemet er, at batterierne i mobiltelefoner er af typen lithium. Inde i batteriet foregår konstant en kemisk proces hvori li-ioner flyver rundt og derved skaber elektricitet – det skriver Ekstra Bladet – problemet opstår når temperaturen omkring batteriet faldet til et lavt nok niveau, for så bevæger ionerne sig langsommere.

Der er flere ting man skal være opmærksom på omkring mobilen og dens batteri, og det er ikke helt så ligetil som man skulle tro.

Man kunne tro, at hvis mobilen var kold, ville kontakt med huden, og dermed kropstemperatur kunne hjælpe, men gør man dette, er der risiko for at skabe kondens i selve telefonen, så læg den hellere i en jakkelomme.

Hvis din mobil har været kold over en længere periode, skal den have tid til at blive varm igen, ellers opstår muligheden for kondens.

Dernæst, og det siger måske sig selv, sørg for at lade mobilen fuldt op så vidt muligt, eller anskaf dig en powerbank, så du kan lade op på farten. Det kan vise sig at være penge godt givet ud.

Selvfølgelig er det ikke irrelevant at vide hvad din model kan holde til. Ifølge Ekstra Bladet kan Samsung-mobiler klare ned til minus ti grader, mens Apple-telefoner slet ikke kan tåle frost.

Et af de bedste råd er derfor, skulle man ikke lige have adgang til en powerbank, at have sin mobil i en inderlomme. Yderlommer har for lav en temperatur, men udsætter du din mobil for direkte kropskontakt over længere tid, risikerer du at skabe kondens, noget der i værste tilfælde kan ødelægge mobilen fuldstændigt.