Listen bliver længere: Ny bizarre coronasymptomer

14/02/2021 15:28

|

Redaktionen

Foto: European Society for Vascular Surgery

Mest læste i dag

Nye og stadig mere alvorlige og bizarre symptomer på coronavirus kommer frem for tiden.

Det har efterhånden længe været kendt at manglende lugte- og smagssans, hovedpine, tung vejrtrækning og ømme muskler er symptomer på den virus der i over et år nu har præget hele verden.

Men flere symptomer og eftervirkninger har set dagens lys, og de er bestemt ikke mindre bekymrende.

I Italien oplevede en 86-årig kvinde symptomer på sygdommen, som endnu ikke er set før. Den verdensomspændende sygdom fik nemlig blodet til at klumpe sammen i hendes fingre, og hun blev derfor ramt af koldbrand, der er en ekstremt alvorlig tilstand, der ofte fører til amputering af døde lemmer.

Det blev desværre også skæbnen for tre af den gamle italienske kvindes fingre – Det skriver B.T.

Eftersom sygdommen, og specielt nogle af symptomerne er så nye, har lægerne svært ved at sige, præcist hvad der er skyld i dette fænomen.

Lægerne der behandlede kvinden mener, at der måske kan være tal om en immunoverreaktion på virussen, hvor immunforsvaret går i krig mod både sygt og raskt væv i kroppen.

Det er dog ikke den eneste opdagelse af nye og mærkelig symptomer.

I London er der fundet andre, mystiske symptomer på corona. Her har epidemiologen Tim Spector, delt et opslag på Twitter, med et andet besynderligt symptom, han kalder coronatunge.

Han fortæller at coronatunge er det mærkeligste symptomer på corona, har indtil videre set. Tungen svulmer op, og bliver fyldt med død hud. Det er dog ifølge Tim Spector, heldigvis, for færre end en ud af hundrede der rammes.