Legoland vil ansætte pensionister

26/01/2022 15:03

|

Christina Hansen

Foto: Legoland

Mest læste i dag

Der er brug for 600 nye sæsonmedarbejdere i LEGOLAND® til den kommende sæson, og der må hellere end gerne stå "pensionist" på CV’et hos mange af de nye medarbejdere.

LEGOLAND® er netop nu ved at finde 600 nye sæsonmedarbejdere til den kommende sæson, og hvis det står til Jacob Søborg, der er chef for mad- og drikkeafdelingen i LEGOLAND, så hører han meget gerne fra flere pensionister eller efterlønnere, som har lyst til nye oplevelser på arbejdsmarkedet.

- Vi har virkelig stor succes med at have seniorer ansat i LEGOLAND. De kommer med noget andet end de unge mennesker, og det giver en rigtig god dynamik blandt medarbejderne. Derudover kan pensionisterne også arbejde på nogle af de tidspunkter, hvor mange af de unge mennesker typisk går i skole, så der er rigtig mange fordele ved at have dem ansat i LEGOLAND, siger Jacob Søborg.

Det er ikke et krav, at man kan arbejde hele sommerferien, og der er gode muligheder for at lave individuelle aftaler, som passer ind i pensionisttilværelsen.

- Nu har vi i en årrække haft en lille gruppe pensionister ansat i mad- og drikkeafdelingen i LEGOLAND. Og de fleste kommer igen år efter år, men vi vil meget gerne have mange flere friske seniorer ansat i afdelingen. Derudover vil mange af de andre afdelinger i LEGOLAND også gerne have pensionister ansat, siger Jacob Søborg, som opfordrer alle interesserede pensionister til at komme forbi til jobdag den 5. februar, hvor de kan høre meget mere om mulighederne i LEGOLAND og møde nogle af de pensionister, der arbejder i LEGOLAND.

73 år og klar til 4. sæson i LEGOLAND®

En af de pensionister, der har været i LEGOLAND igennem en årrække, er Søren Porsbøl på 73. Han har været ansat i LEGOLAND siden 2019, og han nyder at supplere pensionisttilværelsen med et sæsonjob i LEGOLAND.

- Der er et virkelig godt fællesskab herude, og fra den første dag er man bare en del af holdet. Der er et godt miks af forskellige aldersgrupper, og jeg synes, det er enormt givende at få lov til at arbejde sammen med ressourcestærke, unge mennesker, siger Søren Porsbøl.  

Selvom han nyder tilværelsen som pensionist med god tid til golf, og hvad der ellers hører sig til, så manglede der alligevel noget.

- Man kan jo ikke støvsuge hver dag, så jeg tog til jobdag, og der fik jeg en rigtig god snak med en af de seniorer, der arbejder i LEGOLAND, og jeg kunne mærke, at der var en helt særlig stemning og et unikt fællesskab. Nu har jeg været her i tre år, og jeg har ingen planer om at stoppe foreløbigt, siger Søren Porsbøl, der primært arbejder i Pirates’ Coffee, hvor han sælger kaffe og kage til de glade gæster i LEGOLAND.