Læs dette før du tømmer pengepungen: Eksperter deler benzintricket, der kan spare dig mange penge

06/07/2024 11:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Læs det før du tømmer pengepungen.

Mest læste i dag

Sommerferien nærmer sig, og mange danskere planlægger at tage sydpå.

En ny undersøgelse viser, at diesel fortsat er den billigste brændstofløsning, mens benzin er den dyreste, med elektricitet liggende midt imellem.

Der er dog flere faktorer, som du selv kan påvirke for at spare penge.

Ifølge en analyse fra FDM kan man reducere benzinudgifterne med et nyt tip fra Tyskland.

Nordjyske.dk skriver, at ADAC, FDM’s søsterorganisation, har undersøgt brændstofpriserne og fundet, at de varierer meget i løbet af døgnet.

Den bedste tid at tanke benzin er om aftenen, specielt mellem klokken 19 og 22, hvor man kan spare op til 50 øre per liter.

ADAC bemærker også, at ikke alle tankstationer har samme pris.

Prisforskellene mellem stationerne kan være op til 50 øre per liter, og det er ofte billigere at undgå tankstationerne langs motorvejen. Ved at sammenligne priserne kan feriebilister finde den mest økonomiske løsning.

For dem, der vælger at køre på el, er der også penge at spare, afhængigt af hvor man lader op.

FDM’s beregninger viser, at en bilferie fra Odense til Gardasøen og retur er billigst med diesel, men el er kun 144 kroner dyrere. Benzin koster derimod omkring 500 kroner mere for hele turen.

Det er vigtigt at bemærke, at lademulighederne og priserne kan variere betydeligt, hvilket kan påvirke de samlede omkostninger.

En simpel ændring som at tanke om aftenen eller vælge en tankstation væk fra motorvejen kan give besparelser, der måske ikke redder hele feriebudgettet, men som stadig kan gøre en forskel i rejsens samlede omkostninger.