Læs det, inden det er for sent: Denne fejl med din bil kan tømme din pengepung

19/04/2024 12:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Læs det før det er for sent.

Mest læste i dag

Ingen kan have undgået at bemærke, at mange danskere kæmper for at få økonomien til at løbe rundt. I denne sammenhæng bliver hver krone vigtig, og derfor er der god grund til at lytte op, når forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra FDM understreger vigtigheden af regelmæssig service af bilen – noget der på længere sigt kan vise sig at være en økonomisk redningskrans for bilejere.

Ilyas løfter sløret for dette i B.T.'s pengepodcast 'Spar Kassen'.

Her giver han sit syn på, hvordan danskernes forhold til deres biler ikke kun er drevet af passion, men også bør ses som en investering i bilens fremtidige tilstand.

Han maler et klart billede af, hvordan en proaktiv tilgang til bilvedligeholdelse ikke kun kan forlænge bilens liv, men også minimere risikoen for dyre, uventede reparationer:

"Hvis du tager hånd om din bil, så kan du undgå disse pludselige, uforudsete udgifter", forklarer han og tilføjer:

"Det gør det muligt for mekanikeren at opdage problemer tidligere, eller at identificere dele, der snart skal skiftes".

Her fremhæver Ilyas Dogru betydningen af at overholde fabrikkens anbefalede serviceintervaller. Han viser, hvordan en regelmæssig vedligeholdelsesrutine, enten årligt eller efter en specifik kilometerstand, kan være forskellen på en bil i god stand og en bil med skjulte problemer.

Interessant nok nævner han, at selv ejere af såkaldte vedligeholdelsesfrie biler som Tesla ikke bør overse vigtigheden af regelmæssige inspektioner. Han henviser til en tysk rapport fra 2023, der rangerede Tesla Model 3 som den model med flest fejl.

Til slut belyser Ilyas Dogru den potentielle økonomiske fordel ved at prioritere bilservice. Han understreger, at ved uheldige omstændigheder kan man spare betydelige beløb, og påpeger risikoen ved at forsømme bilens vedligeholdelse.