Læge deler erfaring: Corona-lunger er meget værre end rygeres

15/01/2021 13:55

|

Lukas Jepsen

Foto: Twitter/Brittany Bankhead-Kendall

Mest læste i dag

En amerikansk læge har delt sine erfaringer med coronavirus, og mener at eftervirkningerne fa corona ser langt værre ud, end hvis man sammenligner med rygerlunger.

Det lyder helt vildt, men det er vel svært at argumentere med en læges erfaringer?

Under alle omstændigheder har den amerikanske læge Brittany Bankhead-Kendall, der arbejder på Texas Tech University Health Science Center.

Hun har på sociale medier delt røntgenfotografi af henholdsvis en rygerlunge, og en lunge fra en patient der har haft corona men er blevet rask.

Eller måske ikke så rask igen, det er nemlig hele Brittany Bankhead-Kendall´s pointe.

På det enen billede, af rygerlungen, ser man en lunge med tydelige hvide ar i lungevævet som resultat af rygning, men det blegner i forhold til corona-lungen. Røntgenbilledet viser nemlig en nærmest hel hvid lunge, selv efter personen tilsyneladende skulle være rask.

”Jeg ved ikke hvem der har brug for at høre det her, men ’post-covid’-lunger er værre end NOGEN type af forfærdelige rygerlunger vi nogensinde har set. Alle er bare så bekymrede omkring dødeligheden, og det er forfærdeligt, men man, alle de overlevende og personer der er blevet testet positive – det bliver et problem,”

Hun forklarer ligeledes at på langt størstedelen af de patienter der er blevet røntgenfotograferet, har haft de store hvide plamager i lungerne, også dem der nærmest ikke har haft symptomer.

”Hvis du ikke føler problemer nu, så er faktum at det stadig ville kunne ses i dit bryst med røntgenfotografi, og de viser hvert fald at du kan få problemer senere,”

Senfølgerne af corona er stadig ikke fuldstændigt kortlagt, men selv mennesker i bedst mulig form, har haft problemer og brugt lang tid på at komme sig ovenpå sygdommen. Måske det ikke er noget vi har lyst til at høre, men at forholde sig til det, det bliver man nok nødt til.