Kvickly sætter punktum for diskussionen: Sådan udtales Coop

27/09/2023 18:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Danskerne udtaler Coop på flere forskellige måder, men nu har den korrekte udtale set dagens lys.

Mest læste i dag

På Coops officielle hjemmeside kan man læse, at koncernen har sin oprindelse helt tilbage i 1866, hvilket betyder, at det er mere end 150 år siden, den blev etableret.

Selvom Coop ikke er en ny aktør for den danske befolkning, er der stadig en almindelig usikkerhed omkring, hvordan man korrekt udtaler navnet 'Coop'.

Denne uklarhed er imidlertid blevet endegyldigt løst, da der nu findes en officiel udtalelse på opslagstavlen i Kvickly-butikken i Allerød, som præciserer, hvordan koncernens navn udtales.

Dette er blevet rapporteret af Sjællandske Nyheder.

I dag er Kvickly i centrum for opmærksomhed af en særlig grund, da de har sat en stopper for tvivlen om udtalen af 'Coop'. Men det er ikke første gang, de har tiltrukket opmærksomhed.

Tidligere var opmærksomheden imidlertid ikke positiv, da en varehuschef i en Kvickly-butik bemærkede, at en 32-årig mand havde stjålet varer for et par hundrede kroner. Varehuschefen valgte at konfrontere manden.

Da tyven blev konfronteret, besluttede han at lægge varerne fra sig, men han angreb varehuschefen ved at slå ham i hovedet.

Sådan udtales det

Coop udtales som "Ko-op," hvilket indebærer, at navnet udtales som om det har to stavelser.

Nu er der altså ingen grund til længere at være i tvivl om, hvordan man udtaler koncernens navn.