Kort efter genåbning: Kommune lukker alle skole og daginstitutioner

19/02/2021 15:22

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det var ikke længe at børn i Kolding Kommune kunne nyde friheden af en genåbning for de mindste skoleklasser og daginstitutioner.

Smittetallene ser bestemt ikke gode ud i Kolding Kommune, der lige har modtaget den tvivlsomme ære at være den mest smittede kommune i Danmark – det viser tal fra Statens Serum Institut.

Tidligere var det Ishøj Kommune der indtog første pladsen, men med godt 251 smittede per 100.000 indbyggere, er Kolding altså nu det område i landet, der er hårdest ramt af corona, og det har allerede fået konsekvenser.

”Situationen i Kolding er alvorlig, og den høje smitte skal hurtigst muligt ned igen. Da smitten især er koncentreret om en række skoler og daginstitutioner, er det derfor nødvendigt at sende de mindste elever hjem igen og at lukke daginstitutioner i byen,” – Lyder det i pressemeddelelsen.

Sundhedsministeriet har netop i en pressemeddelelse offentliggjort, at alle skoler og daginstitutioner i Kolding Kommune, der ellers lige er åbnet igen, ikke må tage imod elever fra på mandag.

Det er særligt den britiske variant, B117, bidt sig fast i området, og man har derfor valgt ikke at tage chancer. I første omgang vil denne lokale nedlukning være gældende indtil den 28. februar.

”Kolding Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder tæt sammen og har sat gang i flere tiltag. Jeg vil gerne sende en klar opfordring til alle borgere i Kolding by om at lade sig teste, så usynlige smittekæder hurtigst muligt kan blive brudt,” - siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Det gøres dog ligeledes klart i meddelelsen, at der vil være mulighed for nødpasning, skulle det være nødvendigt grundet eksempelvis arbejde.