Kok har fået nok: Nu er veganere bandlyst fra restaurant

25/06/2023 06:25

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Ikke overraskende er initiativet ikke blevet taget særligt godt imod i veganske kredse.

Mest læste i dag

Som kok på en restaurant skal man forholde sig til mange ting.

Man skal sørge for, man har de rigtige råvarer, at de bliver opbevaret under ordentligt forhold, man skal arbejde i et lynhurtigt tempo for at stille gæsternes sult, og så skal man jo også lige holde øje med, om der er noget bestemt ved bestillingerne, man skal sørge for at efterleve.

Men en kok på en populær restaurant i Australien har fået nok - af veganere.

Efter at have modtaget en dårlig anmeldelse på de sociale medier af en vegansk gæst, som klagede over rettens kvalitet samt manglen på veganske muligheder på menukortet, har John Mountain, som den berømte kok hedder, simpelthen bandlyst veganere fra sin restaurant, FYRE.

Eller som han selv formulerer det i et interview med CNN: "Jeg er færdig med veganere. Jeg er så, så, så, så færdig med dem!"

Find jeres plastikaffald et andet sted!

Teksten i ovenstående opslag lyder på dansk:

"Desværre er alle veganere nu bandlyst fra FYRE (af hensyn til mental sundhed). Vi takker for forståelsen."

I interviewet med CNN fortsætter John Mountain imidlertid sin svada mod veganerne og beder dem om at finde en "kebab-shop, der vil give jer det plastikaffald, I elsker så højt."

Mountain har arbejdet sammen med nogle af verdens absolut bedste kokke, og derfor kunne han simpelthen ikke acceptere at blive kritiseret for sine madlavningsevner af "en eller anden influencer, der ikke mener, jeg er 2023 nok", som han formulerer det.

"Hvis du forsøger at angribe min forretning, så forsøger du at angribe mig, og så slår jeg tilbage," lyder det videre.

Han påpeger desuden, at han altid ved, når der er en veganer til stede i salen, da vedkommende sørger for at gøre opmærksom på, at de veganere mindst 17 gange, inden bestillingen overhovedet er givet.