Kog vandet! Bakterier fundet i dansk drikkevand

17/12/2020 12:06

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Borgere i det vestlige Aarhus opfordres nu til at koge deres vand før indtagelse, efter at der er fundet coliformbakterier i vandet.

Mange har sikkert hørt om den farlige e-colibakterie der til tider opdages i dansk drikkevand. Coliformbakterier er ikke lige så farlige, men borger i det vestlige Aarhus opfordres nu alligevel til at koge deres vand før de drikker eller børster tænder med det – Det oplyser Aarhus Vand.

Folk skal holde øje med at de ikke bliver dårlige

” Hvis de ikke har nogle signaler, skal de ikke gøre noget, men næste gang skal de koge vandet og holde øje med, at de ikke bliver dårlige, men jeg ville blive overrasket over, hvis de gjorde det. Men vi skal være på den sikre side,” – Udtaler Claus Homann, produktionsdirektør i Aarhus Vand, til TV 2 Østjylland.

Heldigvis er der ikke tale om et vedvarende problem i dette tilfælde, og der bør ikke gå mere end to dage, før vandet igen kan drikkes eller bruges direkte fra hanen.

Som regel ikke farlige bakterier

Coliformbakterier findes naturligt i jorden, overfladevand og forrådnede planter, men er altså normalt ikke at finde i drikkevand.

En anden god ting er at denne form for bakterier normalt ikke er sygdomsfremkaldende i sig selv.

Men som Claus Homann siger – ” Vi skal være på den sikre side,”