Knuthenborg Safaripark med sørgelig meddelelse

15/11/2023 05:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter flere år er det slut.

Mest læste i dag

Den ædle cirkustiger, Keni, er blevet lagt til hvile efter to og et halvt års velfortjent otium i Knuthenborg Safaripark.

Efter tidligere undersøgelser blev Keni diagnosticeret med kronisk nyresvigt og gigt, og han gennemgik behandling i en betydelig periode.

Sådan skriver safariparken i en pressemeddelelse.

Desværre stoppede hans respons på medicin, og han trak sig gradvist tilbage, isolerende sig selv. På baggrund af denne udvikling besluttede dyrlægen at give ham en værdig afslutning på et langt liv som tiger.

Keni, en storslået sibirisk tiger, ankom til Knuthenborg Safaripark i 2021 for at nyde en rolig pension efter mange år som cirkustiger i Spanien. Ved en alder af 19 år, en usædvanlig høj alder for en tiger, sagde han farvel til verden. Dyrenes Beskyttelse, der spillede en rolle i hans overførsel til Knuthenborg, udtrykker sorg over nyheden, men glæder sig samtidig over den værdige afslutning, Keni fik på sit liv.

"Vi glæder os over, at Keni har tilbragt to gode år i fantastiske omgivelser i Knuthenborg Safaripark og har fået en værdig afsked med tigerlivet. Vi har fulgt Keni gennem de seneste par år, hvor han sammen med cirkuselefanterne har bidraget til at sætte fokus på dyrevelfærd," udtaler Anne Sofie Meilvang, biolog og projektleder for internationale projekter i Dyrenes Beskyttelse.

Therese Hård, zoologisk- og veterinærchef i Knuthenborg Safaripark, tilføjer: "Tigere er solitære dyr, der færdes over store territorier i naturen. Derfor ønskede vi, at Keni her hos os fik optimale forhold, der afspejlede hans naturlige behov. Dette blev muliggjort i vores anlæg, Tigerskoven, Europas største tigeranlæg, hvor han havde sit eget territorium. I de to år, han tilbragte her, observerede vi, hvordan han trivedes godt og nød høj velfærd. Keni var en fornem ambassadør for sine vilde artsfæller."

Medarbejderne i Knuthenborg Safaripark bærer naturligvis påvirkningen af at sige farvel til Keni. De fire andre tigre i parken, både fra Camp Zov Tigra og gangbroen, står stadig til rådighed for besøgende, så oplevelsen af majestætiske tigre fortsat kan deles.