Jyske Bank udsender advarsel til sine kunder

14/10/2023 16:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu advarer den populære bank sine kunder.

Mest læste i dag

Jyske Bank advarer igen danskerne imod at investere i Novo Nordisk, som de gjorde for omkring en måned siden. Selvom Novo Nordisk-aktien har været en solid investering i løbet af det seneste år, har banken nu vurderet, at de positive tider muligvis er ved at ebbe ud, og at aktien på kort sigt ikke forventes at præstere godt.

Overraskende nok er aktien i de seneste par uger steget med 0,86 procent, hvilket betyder, at Jyske Banks tidligere prognose ikke helt holdt stik. Ikke desto mindre forsøger banken igen at rådgive investorerne.

Dette blev rapporteret af Ekstra Bladet.

Jyske Bank advarer nu danskerne igen mod at have Novo Nordisk-aktier på kort sigt, idet den igen er blevet inkluderet på bankens liste over "dykkende" aktier.

Årsagen til bankens advarsel vedrørende denne danske aktie er identisk med, hvad de fremhævede for en måned siden. De påpeger, "Et stærkt forretningsmomentum og perfekte resultater fra SELECT-studiet har resulteret i en kraftig prisstigning på aktien, og der er nu høje forventninger indbygget i kursen, hvilket øger risikoen for skuffelser." Banken fortsætter med at sige: "I 2. halvår forventes der øget konkurrence inden for både diabetes og fedme fra Eli Lilly's Mounjaro, som lanceres på fedmeområdet og genlanceres på diabetesområdet."

Udover Novo Nordisk råder banken også investorerne til at undgå aktier i Demant.

I den foregående måned var Royal Unibrew, Danske Bank og Alm. Brand alle på bankens liste over aktier, som forventedes at gøre det godt i den kommende tid. Dog er Danske Bank ikke længere inkluderet på denne liste i denne måned, da den er blevet erstattet af Genmab, som nu er blevet en del af dette udvalgte selskab.