I juli sker det: Trist nyt for benzinpriserne

11/06/2023 21:51

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Meldingen natten til søndag kan være trist nyt for benzinpriserne.

Mest læste i dag

I et bemærkelsesværdigt skift af strategi har en række olieproducerende lande besluttet at træffe drastiske foranstaltninger for at styrke prisen på råolie. 

Og Saudi-Arabien, førende medlem af Opec+, lægger ikke skjul på, at landet vil skære kraftigt ned på sin olieproduktion i juli. 

Opec+, der er en sammenslutning af Organisationen for Olieeksporterende Lande samt deres allierede, med Rusland i spidsen, og samlet står de for en imponerende 40 procent af verdens olieproduktion. 

Og den planlagte reduktion vil være den største i mange år og vil betyde en nedgang fra ti millioner tønder olie om dagen i maj til ni millioner tønder om dagen i juli. 

Det sker i forsøget på at styrke prisen på olie. 

Det skriver TV2.

Og Saudi-Arabiens dramatiske beslutning om at reducere olieproduktionen vil også sætte sig præg på benzinpriserne, der kan gå hen og tage et markant nøk opad. 

Men det stopper ikke her. 

I aften søndag har Opec+-landene samtidig besluttet at forlænge aftalen om at reducere olieproduktionen, der vil have en betydelig indvirkning på verdensmarkedet. Denne beslutning betyder, at reduktionen på 3,66 millioner tønder om dagen vil fortsætte ind i 2024, hvilket overstiger forventningerne, der oprindeligt pegede på en afslutning ved udgangen af ​​dette år. 

Det er værd at bemærke, at denne forlængelse svarer til en nedgang på 3,6 procent af den globale produktion, hvilket ikke er en ubetydelig mængde. 

Og som om, at det ikke var nok, så har Opec+-landene også planer om at træffe yderligere foranstaltninger i 2024 ved at reducere olieproduktionen med 1,4 millioner tønder om dagen ud over de nuværende mål på 40,46 millioner om dagen. 

Selvom der er indgået aftaler om reduktioner, skal det bemærkes, at nogle af disse aftaler kun eksisterer på papiret. Forventningerne til produktionen fra Rusland, Nigeria og Angola er blevet nedjusteret, hvilket rejser tvivl om, hvor effektivt disse reduktioner vil blive gennemført. 

Denne ambitiøse plan fra Opec+-landene har dog markant potentiale til at forme den fremtidige olieproduktion og påvirke verdensøkonomien i betydelig grad.