Hvis du en gang imellem besøger Ikea, bør du læse dette

26/03/2024 19:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du indimellem lægger vejen forbi Ikea, så bør du læse dette.

Mest læste i dag

Den svenske møbelforretning har gentagne gange været i mediernes søgelys, både til ros og ris.

Nu annoncerer Ikea en modig beslutning for 2024: en fortsat prisreduktion på deres sortiment, i et forsøg på at tiltrække flere købere og stimulere salget internationalt.

Dette træk falder sammen med en periode, hvor forbrugerne føler en lettelse over mindsket inflation og lavere udgifter til transport og materialer, ifølge en rapport fra CNBC.

Ikea skjuler ikke, at deres taktik også er et forsøg på at genetablere priserne fra før inflationsspringet i 2022.

Tolga Öncü, chef for detailhandel hos Ingka Group, som er den primære ejer af Ikea-forretninger, forklarede mediet, at de prisnedsættelser, der blev indført fra september, har medført en markant stigning i både kundeantal og salg.

Han nævnte også, at mange forbrugere oplever en stram økonomi, hvilket gør prisreduktionerne endnu mere kritiske.

Fra september til november har Ingka Group investeret mere end en milliard euro i prisnedsættelser på tværs af deres markeder.

Denne offensive prispolitik sker på baggrund af en aftagende inflation, men også i en tid med geopolitisk ustabilitet nær Det Røde Hav, hvor angreb fra Houthi-oprørere har skabt alvorlige sikkerhedsrisici og forsinkelser i skibsfarten.

Til trods for disse hindringer forbliver Ikea forpligtet til at fortsætte med at reducere priserne:

"Ikea er bedre forberedt end nogensinde før, og derfor vil vi opretholde vores forpligtelse til at fortsætte med at sænke priserne i alle de lande, hvor vi er til stede", udtalte han til CNBC mandag.

Således planlægger den svenske møbelforretning at nedsætte priserne globalt.