Hvis du benytter MobilePay, bør du læse dette

01/03/2024 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du er blandt dem, der bruger MobilePay, så bør du læse dette.

Mest læste i dag

Denne tekst er ikke ny i sin advarsel, og det er helt sikkert ikke den sidste vi ser af dens slags.

For dem med MobilePay, er det tid til at være ekstra opmærksom.

Appen 'Mit digitale selvforsvar' har netop udsendt en vigtig meddelelse, som alle brugere af MobilePay bør tage seriøst.

I denne meddelelse fra 'Mit digitale selvforsvar', som står bag advarslen, fremgår det, at der er svindlere, der foregiver at være MobilePay.

Disse svindlere hævder urigtigt, at dine informationer er forældede. Du må ikke falde for fristelsen og klikke på det link, de sender med, som de hævder vil opdatere dine informationer.

Det er væsentligt at understrege, at MobilePay aldrig vil anmode om dine personoplysninger gennem SMS, e-mail, eller anden form for uopfordret kommunikation.

Advarslen lyder således:

"Vær særligt årvågen, hvis du modtager en kommunikation, der påstår at være fra MobilePay, enten som e-mail eller SMS.

Der florerer for tiden en række bedrageriske e-mails og SMS'er, der udgiver sig for at komme fra MobilePay. Disse forsøg på svindel har det til fælles, at de hævder, at dine oplysninger er forældede.

De vil have dig til at klikke på et link for at opdatere dine oplysninger. Ignorer dette! Meddelelsen er en falskneri og stammer ikke fra MobilePay.

Hensigten er at lokke personlige oplysninger fra dig via linket.

MobilePay har i tilsvarende tilfælde informeret om, at de aldrig vil anmode om dine personlige oplysninger gennem SMS, e-mail eller andre former for uopfordrede henvendelser.

Husk, at du altid bør kontakte MobilePay gennem deres officielle kanaler, hvis du er usikker på en beskeds ægthed.

Yderligere anbefalinger:

  • Vær skeptisk over for afsenderen og emnet. Svindlere er dygtige til at efterligne kommunikation fra MobilePay, banker eller myndigheder.

  • Undlad at indtaste personlige oplysninger efter at have klikket på links i e-mails eller SMS'er. Log altid ind direkte gennem appen eller på hjemmesiden.

  • Hold dig fra at klikke på links i e-mails og SMS'er."