Hold øje med indbakken: 61.382 danskere modtager snart vigtig besked

10/08/2023 19:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Antallet af optagne på landets videregående uddannelser stiger.

Mest læste i dag

Oplysninger præsenteret af Uddannelses- og Forskningsministeriet indikerer en stigning på to procent i antallet af individer, der er blevet optaget på landets højere uddannelsesinstitutioner i år, sammenlignet med det foregående år.

Totalt set er 61.382 ansøgere blevet indskrevet på en højere uddannelse.

Dette er blevet rapporteret af B.T.

Ikke desto mindre er der visse bekymringspunkter, der skygger for glæden. Dette tal repræsenterer faktisk det næstlaveste antal i løbet af de seneste ti år.

Til trods for denne tilsyneladende lovende nyhed, vælger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) at se positivt på situationen, da antallet af optagne er steget på blot et år.

"Hvad angår den præcise tendens, der er begyndt at vise sig, tror jeg ærligt talt, at det er for tidligt at konkludere. Vi er klar over, at coronapandemien har medført ændringer i adfærdsmønstre. Om disse ændringer er permanente eller midlertidige, er jeg tilbageholdende med at udtale mig om på nuværende tidspunkt," udtaler hun ifølge B.T. og tilføjer:

"Jeg glæder mig over den stigning, der er sket i antallet af studerende, der er blevet optaget på en højere uddannelse i forhold til sidste år."

De ansøgere, der har indsendt deres ansøgninger, vil modtage svar fra midnat frem til fredag om deres optagelse. Og hvis en ansøger skulle opleve at blive afvist, anbefaler Christina Egelund at overveje andre tilgængelige uddannelsesmuligheder, hvor der stadig er ledige pladser.

Cirka halvdelen af de kvalificerede ansøgere, der har modtaget afslag på en højere uddannelse, har kun søgt én specifik uddannelse.

I mellemtiden er der mere end 17.000 ubesatte pladser.