Her skal du forvente længere ventetid i julen

17/12/2021 09:33

|

Christina Hansen

Foto: Bælt og Sund

Mest læste i dag

Årets højtid ventes at skabe travlhed i Storebælts betalingsanlæg.

Selvom trafikken fortsat kan påvirkes af corona, forventes juledagene at være præget af ekstra trafik. Her ventes flest at køre gennem betalingsanlægget på vej til julehøjtiden den 23. december mellem kl. 10 og kl. 17 og den 24. december, hvor trafikken vil toppe i timerne fra kl. 10 til kl. 14.

Turen hjem efter jul vil for de flestes vedkommen være den 26. december, hvor de travleste hjemrejsetimer ventes at blive mellem kl. 10 og kl. 17.

For at undgå ekstra ventetid i betalingsanlægget er det en god ide at betale automatisk med bizz eller nummerplade i de grønne Ekspresbaner, hvor det er muligt at passere med 50 km/t.

Det er ved at være sidste chance for at få en Bizz inden jul, men det er stadig muligt at oprette en nummerpladeaftale inden juleferien.

- Det tager kun 5 minutter at undgå trængsel, og man sparer minimum 50 kr. pr. tur. Så er der til en ekstra mandelgave, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, og fortsætter

- Det er dog vigtigt at være godt forberedt på turen hjemmefra. Tjek altid, at betalingskortet er opdateret. Så er man sikker på, bizz eller nummerplade virker, når man kommer til betalingsanlægget.

Der er selvbetjening i betalingsanlæggets kort- og kontantbaner, hvor der i timerne med mest trafik kan være ekstra ventetid.