Fra næste uge sænker Lidl normalprisen med over 10 procent på tre udvalgte smørprodukter fra dagligvarekædens eget sortiment. Prisnedsættelsen følger efter lang tids forhandlinger med leverandører af Lidls private label-varer, og det kommer nu kunderne til gode. I de kommende måneder vil de lavere normalpriser slå igennem på endnu flere varer – særligt inden for Lidls eget sortiment af basisvarer.

Lidl Danmark vil i den kommende tid komme med en række prisnedsættelser på udvalgte basisvaregrupper, skriver kæden i en pressemeddelelse fredag.

Første markante prisnedsættelse sker allerede i næste uge, når dagligvarekæden sænker normalpriserne med over 10 procent på tre udvalgte smørprodukter fra eget sortiment.  

Ifølge indkøbsdirektør i Lidl Danmark, Rasmus Pape, kan kunderne i den kommende tid se frem til yderligere prisnedsætteser på helt almindelige dagligvarer: 

– Vi har set toppen af prisstigningerne og forventer, atpriserne vil falde i de kommende måneder. Vi har haft positive leverandørforhandlinger, og der er faldende råvarepriser. Vi ser ind i, at der i den kommende tid vil komme yderligere prisnedsættelser på blandt andet mejeriprodukter, kaffe og helt almindelige dagligvarer, fortæller Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl Danmark, og han uddyber: 

– Vi ser i stigende grad, at kunderne søger mod private label-produkter, og vi har stort fokus på at styrke sortimentet af egne produkter – en kategori, der udgør cirka 80 % af vores sortiment. Det gør også, at vi er mere fleksible i forhold til prissætning. Et godt eksempel er vores mejeriserie fra Engvang, som er produceret i Danmark, og hvor kunderne kan finde alt lige fra mælk og fløde til yoghurt, creme fraiche, smør og ost også iøkologiske varianter.

Prisnedsættelserne gælder i samtlige af Lidls 139 i butikker fra mandag d. 13. marts.

Der vil kunne komme udsving i prisdannelsen, lyder det.

Fakta om prisnedsættelsen

Foto: Lidl Danmark