Godt nyt til 4.100 danske bankkunder: Får i gennemsnit 5.000 kr. tilbage

14/06/2023 22:52

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
4.100 danse bankkunder se frem til at få penge tilbage, som er blevet overopkrævet. I gennemsnit får hver kunde 5.000 kroner udbetalt.

Mest læste i dag

Nordea har gjort status på sine undersøgelser af overopkrævning i gældsinddrivelsen. Her er man kommet frem til, at der er en række bankkunder, der skal kompenseres, fordi de er blevet overopkrævet.

Det skriver Nordea i en pressemeddelelse ifølge B.T.

I alt er der tale om 4.100 kunder, som i gennemsnit bliver kompenseret med over 5.000 kroner.

Snebolden begyndte at rulle efter en forespørgsel fra Finanstilsynet i efteråret 2020. Her bad de flere danske banker om en gennemgang af det gældsinddrivelsessystem, der blev anvendt til de kundesager, hvor gælden blev misligholdt.

I forbindelse med disse undersøgelser har Nordea fundet en række øvrige potentielle fejlkilder.

For at imødekomme usikkerheden hos bankens kunder, har man besluttet at sætte gældsinddrivelsen i bero for en stor del af de aktive gældssager. Dette vil vare ved i den periode, hvor man analyserer konsekvenserne af de nye fejl.

I pressemeddelelsen oplyser Nordea, at der indtil videre er blevet genberegnet 30.960 sager, men hidtil er det kun omtrent 4.100 kunder, der kan se frem til at få en kompensation.

Den samlede udbetaling er indtil videre på 21,9 millioner kroner, men da det endnu ikke er alle sager, der er blevet genberegnet, forventes det, at tallet kommer til at ændre sig.

De kunder, der potentielt er berørte af dette, vil blive informeret direkte. Nordea understreger, at der vil blive allokeret flere ressourcer til at rydde op i fejlene, så sagerne kan blive lukket.

Ulrik Johannessen, der er vicebankdirektør for privatkunder i Nordea Danmark, har beklaget fejlene og understreget, at alle berørte kunder vil blive kompenseret.

»Jeg vil først og fremmest gerne beklage, at der er sket fejl – og undskylde overfor de kunder, der er berørt af den her sag," siger han, og fortsætter:

"I Nordea er vi meget optagede af at få løst disse problemer for kundernes skyld, og vi har siden 2020 arbejdet med at rette fejlene og sikre, at de kunder, der har betalt for meget af på deres gæld, kompenseres."