Glædeligt nyt til disse danskere: En ekstra indkomst på 2.700 kroner hver måned.

29/08/2023 18:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er bestemt ikke værst at have 2.700 kroner mere mellem hænderne hver måned.

Mest læste i dag

I 2022 var det kostbart at være en indbygger i Danmark.

Prisstigningen var markant, hvilket medførte betydelige elregninger, ekstremt høje dagligvarepriser samt en hævet rentesats, der skabte udfordringer for mange ejere af boliger.

Dog har 2023 startet langt mere positivt end det foregående år.

Dette fremgår af en artikel i Ekstra Bladet.

Danskerne har generelt mere økonomisk råderum i 2022, og dette kan tilskrives flere faktorer, herunder betydelige lønstigninger.

Siden sommeren 2022 har en typisk dansk familie faktisk fået en ekstra indkomst på hele 2.000 danske kroner om måneden.

"Det er yderst opmuntrende, at det seneste år har medført både betydelige lønstigninger og betragtelige fald i energipriserne. Samlet set betyder dette, at mange familier nu har omkring 2.000 kr. mere til rådighed hver måned sammenlignet med samme tidspunkt året før", udtaler Camilla Schjølin Poulsen, der er privatøkonom hos PFA.

En udregning viser også, at en dansk familie, der bruger naturgas, har oplevet en stigning på omtrent 2.700 kroner om måneden.

Camilla Schjølin Poulsen fremhæver desuden, at dette beløb virkelig gør en betydelig forskel for familierne:

"En stigning på omkring 2.000 kroner om måneden i disponible midler udgør en betragtelig sum, og dette vil virkelig kunne mærkes for den enkelte familie. Forhåbentlig vil det bidrage til en større følelse af økonomisk tryghed, hvilket der er brug for efter de udfordringer, der opstod i 2022."

Selvom udviklingen har været positiv i en periode nu, viste inflationen en lille stigning i juli måned.

Camilla Schjølin Poulsen påpeger, at priserne sandsynligvis vil stige igen, men at den danske befolkning bør fastholde de gode besparelsesvaner fra 2022.