Fra den 1. oktober gælder det: Ny parkeringsregel gør det umuligt at udnytte smuthul

22/09/2023 11:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Den 1. oktober træder det i kraft.

Mest læste i dag

P-reglerne er en kilde til forvirring for mange danskere, men nu ser en ny regel dagens lys, som er ganske let at forstå.

Frederiksberg har besluttet at afskaffe gratis parkering for at forhindre udefrakommende i at optage deres parkeringspladser, rapporterer TV 2.

Dette markerer afslutningen på den såkaldte 'Frederiksberg-finten', da et flertal på rådhuset for nylig vedtog, at der fremover vil være gebyrer for parkering i kommunen.

Denne ændring træder i kraft allerede den 1. oktober, hvilket betyder, at fra og med denne dato skal dem, der parkerer inden for kommunens grænser, betale for parkering.

Du kan finde detaljerne om de konkrete tiltag og priser ved at klikke her.

”Vi oplever en stigende belastning af vores parkeringspladser i byen, især fra folk udefra. Omegnskommunen har fjernet parkeringspladser flere steder tæt på vores grænse, hvilket resulterer i, at københavnere i stort omfang bruger Frederiksberg som parkeringsplads”, udtalte Michael Vindfeldt (S), der er borgmester i kommunen, da aftalen blev offentliggjort.

Selvom ændringen først træder i kraft i 2023, har dette skridt været overvejet tidligere.

Allerede i 2019 forsøgte kommunen at få de mange biler, der kun var til stede på grund af gratis parkering, til at forlade kommunen.

Dengang vedtog kommunalbestyrelsen, der på det tidspunkt blev ledet af Konservative, at man skulle bruge en parkeringsapp. Dette skulle forhindre bilister, der ikke boede i kommunen, i at udnytte de to timers gratis parkering, som hurtigt kunne forlænges ved at justere parkeringsskiven hver anden time.