Fortalte aldrig kunderne om det: Trist opdatering fra Arla

13/10/2023 09:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I juli opstod en yderst alvorlig situation for Arla, der senere udviklede sig til noget endnu værre, som JyskeVestkysten rapporterede.

Jörd International A/S, en enhed ejet af Arla, identificerede en skimmelsrisiko i deres økologiske syrnede havreprodukt med jordbær, kaldet Jörd. Som følge heraf blev kunder, der havde købt dette produkt, bedt om at kassere det. Ifølge sundhedsreglerne skal producenten udsende en officiel tilbagekaldelse via Fødevarestyrelsen for at informere kunderne om fejlen og hvordan de skal håndtere situationen.

Her opstod problemet: Jörd International A/S undlod at informere kunderne.

Fødevarestyrelsen bemærkede: "Virksomheden udsendte aldrig en pressemeddelelse eller leverede oplysninger på andre måder til forbrugerne vedrørende tilbagekaldelsen af produktet." Dette førte til en bøde på 40.000 kroner for virksomheden.

Senere gennemgik Jörd International A/S omhyggeligt alle deres produkter og fandt ingen skimmelfare. Havreproduktet blev således genindsat på butikshylderne. Ikke desto mindre står Arla nu tilbage med en betydelig bøde og et stærkt negativt rygte.

Carina Østergaard, talsperson for Jörd International A/S, forklarede: "Det er sandt, at vi i sommeren opdagede sporadisk skimmelvækst i nogle af vores Jörd Strawberry-produkter og var i kontakt med Fødevarestyrelsen angående dette."