Donald Trump har aldrig holdt sig tilbage fra at komme med utraditionelle forslag, og hans idéer om at gøre Canada til en amerikansk stat og opkøbe Grønland har vakt opsigt.
Nu slår Danmark tilbage – med et glimt i øjet. For hvis der er noget, den tidligere præsident er kendt for, så er det evnen til at forhandle.
En humoristisk underskriftsindsamling, der har engageret over 200.000 danskere, foreslår, at Danmark køber Californien.
Flere internationale medier, herunder The Guardian, har rapporteret om initiativet.
"Har du nogensinde kigget på et kort og tænkt: 'Hvad mangler Danmark? Mere sol, palmer og rulleskøjter.' Nu har vi chancen for at gøre den drøm til virkelighed," lyder det i kampagnen.
Under sloganet "Måke Califørnia Great Ægain" har forslaget tiltrukket støtte fra prominente navne som Metallica-trommeslager Lars Ulrich og skuespilleren Viggo Mortensen.
Målet? At bringe "hygge til Hollywood" og økologisk smørrebrød til Los Angeles’ gader.
"Vi indfører hygge i Hollywood, cykelstier i Beverly Hills og økologisk smørrebrød på hvert gadehjørne. Samtidig kan vi tilbyde retsstatsprincipper, universel sundhedspleje og faktabaseret politik," lyder det i erklæringen.
Grønlandske isbjerge eller Californiens sol?
Trump har tidligere luftet tanken om at købe Grønland med begrundelsen, at det ville styrke USA’s økonomi. Forslaget blev dog hurtigt afvist af både Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Grønlands premierminister Múte Egede, som fastslog, at Grønland hverken var til salg eller ønskede at blive en del af USA.
Mens Danmarks satireprojekter er en venlig drilsk bemærkning, har USA’s ambitioner omkring Grønland haft mere alvorlige politiske implikationer. Den republikanske politiker Buddy Carter fra Georgia har sågar foreslået en lovgivning, der ville gøre Grønland til amerikansk territorium under navnet "Rød, Hvid og Blåland."
Men indtil videre forbliver både Californien og Grønland, hvor de er. Dog – hvis Danmark en dag skulle få brug for en solrig oase med palmer og Hollywood-glamour, er der allerede en plan på bordet.
Og prisen for solskinsstaten? Blot 1 billion dollars. Måske en opgave for finansministeriet?