Ja, for den, der ønsker at kaste et par kilo, kan valget af nutidens populære diæter være en kompliceret affære.
Først var det Atkins-diæten, efterfulgt af LCHF, Palæeo og 5:2-diæten. Nu sværger flere og flere til den ketogene diæt som den ultimative og mest effektive metode til vægttab.
Men er det virkelig sådan? I hvert fald har en gruppe forskere nu rejst tvivl.
Det rapporteres af B.T.
For dem, der ikke er bekendt med konceptet, går keto-diæten i bund og grund ud på at begrænse kulhydratindtaget drastisk, men til gengæld spise en betydelig mængde fedt for at tabe sig - men er det sandt?
Under en keto-diæt bør man kun indtage mellem 20-30 gram kulhydrater dagligt, hvilket svarer til en skive rugbrød.
Dette siges at få kroppen til at skifte fra at forbrænde kulhydrater til fedt som brændstof.
Ifølge den seneste forskning, udført af et hold fra The University of Texas Health Science Center i San Antonio, kan dette have en uønsket effekt.
Det viser sig nemlig, at en langvarig keto-diæt kan forårsage ældning af celler i normalt væv, hvilket påvirker flere organer.
"Set i forhold til de 13 millioner amerikanere, der følger en keto-diæt, anbefaler vi at tage pauser fra denne diæt for at undgå potentielle langsigtede konsekvenser," siger David Gius, en af forskerne bag studiet ved UT Health.
Forsøget blev udført ved at sammenligne to grupper mus af forskellig alder, som blev givet to forskellige keto-diæter med forskellige kilder til fedt.
Begge grupper viste tegn på ældning af celler, hvilket især påvirkede hjerte- og nyrefunktionen.
Derfor anbefaler forskerne, at man tager pauser fra diæten med jævne mellemrum.