Forskere med vild toiletopfindelse: Farvel til toiletbørsten

29/09/2023 10:28

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Toiletbørster vil pludselig blive overflødige.

Mest læste i dag

Du benytter det dagligt uden at tænke meget over det, for det fungerer upåklageligt. Der har ikke været mange ændringer inden for toileternes udvikling siden deres indendørs introduktion i den velkendte porcelænsform.

Selvom der er blevet introduceret svævende toiletter og indbyggede cisterner, og diskussionen om små og store skyl fortsætter, er der stadig igangværende forskning med henblik på at forbedre og gøre toiletterne mere praktiske.

Nu har forskere fra Huazhong University of Science and Technology i Wuhan måske gjort en opdagelse, der vil revolutionere vores toiletter.

Ved første øjekast lyder det måske ikke som en banebrydende opdagelse, men den superglatte toiletkumme, som forskerne har udviklet, har potentiale til at ændre hygiejnevaner for altid.

Stort set intet kan klæbe til det

Designet er enkelt: Kummeoverfladen er så glat, at næsten ingenting kan hænge fast på indersiden af kummen.

Umiddelbart betyder det, at rengøringen af toilettet vil blive meget lettere. Men tænk så på mængden af vand, der kunne spares, hvis man ikke behøvede at skylle ud efter hvert besøg på toilettet - eller i det mindste bruge betydeligt mindre vand.

Da toiletskålen endda er 3D-printet, vil masseproduktionen være både billigere og mere miljøvenlig end ændringer i de eksisterende fabriksprocesser.

Demonstrationer viser, at næsten ingenting kan hænge fast på dette nye materiale. Endnu mere imponerende er det, at kummen stadig forbliver glat efter gentagne brug og udsættelse for slibematerialer som sandpapir.

Se det i videoen.