Forældre nægter at navngive deres treårige datter: Nu får de fængsels- og bødestraf

29/01/2021 12:08

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En meget usædvanlig sag er i første omgang afsluttet ved Københavns Byret, hvor to forældre er blevet idømt betinget fængsel og bødestraf for ikke at have navngivet deres treårige datter.

Vil det så sige at der render en treårige pige rundt uden navn? – Nej, så simpelt er det ikke. Den treårige pige har forældrene tildelt navnet Ingrid, men i pigens pas står der stadig ’Efternavn: Pige, Fornavn: Ukendt’.

Det gør der fordi forældrene Ronnie Hansen og Sabine Pultz nægter at officielt navngive deres datter, som en protest mod at det er den danske folkekirke, der står for personregistrering – Skriver Kristeligt Folkeblad.

”Vi synes, det er forkert, at man i Danmark skal igennem kirken for at navngive sit barn. Det burde være noget man kunne klare gennem kommunen eller på anden vis udenom religiøse institutioner,” – Siger Sabine Pultz, da hun og Ronnie var gæster i Go’ aften LIVE på TV 2.

Forældrenes beslutning er dog ikke uden konsekvenser. Ved Københavns byret blev de begge idømt betingede fængselsdomme, samt en bøde på 4.000 kroner hver måned, indtil treårige Ingrid er har fået registreret sit navn.

Parret har dog allerede anket dommen til Landsretten, og de har ikke tænkt sig at opgive kampen.

”Der var også en gang, man ikke ville vie homoseksuelle. Det stoppede også kun, fordi der er nogle, der gjorde det alligevel,” – Siger Ronnie Hansen om forældreparrets holdning.