Første optagelse af en døende hjerne giver et utroligt indblik i, hvad sidste tanker kan være

23/02/2022 08:26

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Første optagelse af døende hjerne giver et utroligt indblik i, hvad sidste tanker kan være
En undersøgelse offentliggjort i Frontiers in Aging Neuroscience tyder på, at folk kan "genafspille" de bedste øjeblikke i deres liv i deres sidste øjeblikke efter hjerneaktiviteten blev undersøgt af en døende mand

Folk kan have "genkaldelse" af de bedste øjeblikke, når de dør

En optagelse af en døende hjerne tyder på, at folk har en "gentagelse" af de bedste øjeblikke i deres liv i deres sidste øjeblikke, ifølge en ny undersøgelse.

Forskere havde chancen for at studere hjernen, da den døde, hvilket gav et nyt indblik i, hvad der sker i et område, når man dør.

Undersøgelsen offentliggjort i Frontiers in Aging Neuroscience viser, at forskning tidligere var blevet udført på dyr, før de dør, men det var aldrig blevet gjort før på et menneske.

De havde dog chancen for at måle hjerneaktivitet hos en mand med epilepsi, da han blev tilsluttet et elektroencefalogram (EEG), da han døde.

Rapporten siger: "Den menneskelige hjerne kan have evnen til at generere koordineret aktivitet i nærdødsperioden."

En første optagelse blev lavet af en hjerne i dens sidste øjeblikke


Det foreslås, at denne periode før døden giver folk mulighed for at se et kort tilbageblik på de bedste øjeblikke i deres liv, og det er noget, der også er blevet fremført af dem, der har lidt en nærdødsoplevelse.

Det kan være en fredelig, afslappet tilstand, hvor hjernen lukker ned.

Dr. Ajmal Zemmar, en neurokirurg ved University of LouisvilleZemmar, som organiserede undersøgelsen, siger: "Ved at generere svingninger involveret i hukommelseshentning, kan hjernen spille en sidste tilbagekaldelse af vigtige livsbegivenheder lige før vi dør, svarende til dem, der er rapporteret. i nærdødsoplevelser.

"Disse resultater udfordrer vores forståelse af, hvornår livet præcist slutter og genererer vigtige efterfølgende spørgsmål, såsom dem, der er relateret til tidspunktet for organdonation."

Dr. Zemmar siger, at det er en kilde til håb for familier, der har mistet en elsket

En pressemeddelelse fortæller: "Forestil dig at genopleve hele dit liv i løbet af sekunder. Som et lyn er du uden for din krop og ser mindeværdige øjeblikke, du gennemlevede. Denne proces, kendt som 'livsgenkaldelse', kan ligne, hvordan det er at have en nærdødsoplevelse.

"Hvad der sker inde i din hjerne under disse oplevelser og efter døden er spørgsmål, der har undret neurovidenskabsmænd i århundreder.

"Men en ny undersøgelse offentliggjort til Frontiers in Aging Neuroscience tyder på, at din hjerne kan forblive aktiv og koordineret under og selv efter overgangen til døden og endda kan være programmeret til at orkestrere hele prøvelsen."

Det faktum, at beviserne kom fra en patient, der led af epilepsi, som havde lidt "skade, anfald og hævelse", hvilket komplicerer fortolkningen af ​​dataene, og undersøgelsen har sagt, at yderligere undersøgelse er nødvendig.


Men Dr. Zemmar siger, at det er en kilde til håb for familier, der har mistet en elsket.

"Som neurokirurg håndterer jeg tab til tider. Det er ubeskriveligt svært at formidle nyheden om døden til fortvivlede familiemedlemmer,” siger han.

"Noget, vi kan lære af denne forskning, er: Selvom vores kære har lukkede øjne og er klar til at lade sig hvile, kan deres hjerner afspille nogle af de dejligste øjeblikke, de har oplevet i deres liv."