Flertal i Folketinget: Disse danskere vil have 4.000 kroner mindre HVER MÅNED

08/11/2023 12:19

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et flertal i Folketinget har talt.

Mest læste i dag

En ny politisk overenskomst er nu på plads, og den involverer en betydningsfuld ændring inden for kontanthjælpssystemet.

Den nye reform vil afskaffe den særlige økonomiske støtte, som i øjeblikket tildeles personer under 30 år, der kæmper med psykiske lidelser, herunder skizofreni.

Dette skridt, som er blevet enighed om af en bred koalition i Folketinget, vil have betydelige økonomiske konsekvenser for de berørte unge, der vil opleve en reduktion på hele 4000 kroner om måneden i støtte.

Dette rapporteres af Ekstra Bladet.

En af de personer, der vil blive berørt af denne reform, er 22-årige Hannah Tietze, der lider af paranoid skizofreni og autisme.

Selvom reformen endnu ikke er en realitet, er den godt på vej til at blive det på grund af flertallet i Folketinget.

I øjeblikket modtager Hannah 11.944 kroner om måneden som følge af den nævnte økonomiske støtte. Med den nye reform vil hun og andre i lignende situationer opleve, at deres månedlige støtte reduceres til 7955 kroner.

Folketingets hensigt med reformen er at motivere unge mennesker med psykiske lidelser til at deltage på arbejdsmarkedet eller forfølge en uddannelse.

Politikerne hævder, at økonomisk pres kan være en drivkraft for disse unge til at tage skridtet ind i arbejdslivet.

Ikke desto mindre er der uenighed om denne tilgang.

Hannah Tietzes mor, Priya Helene Tietze, mener ikke, at den nye strategi er den rigtige, da Hannahs helbredstilstand gør det umuligt for hende at arbejde eller studere på nuværende tidspunkt.

"Når politikerne fjerner hendes økonomiske grundlag, vil hun opleve det som en stor byrde, der kan resultere i yderligere psykisk mistrivsel. Jeg er bekymret for, at det kan føre til øget angst, depression, flere psykoser og flere indlæggelser."