Flertal for større genåbning: Regering presset fra begge sider

17/02/2021 12:06

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Der har i flere uger været efterspurgt en større genåbning af samfundet fra blå blok, men nu presses regeringen også fra den anden side – SF vil se genåbninger i marts.

Om 11 dage er det planen, at nedlukningen af Danmark skal udløbe. De fleste danskere går dog med den forventning, at det blot er et spørgsmål om tid, før Mette Frederiksen stiller sig op på et pressemøde og informere om, at nedlukningen bliver forlænget atter engang.

Det er dog ikke alt, der bør fortsætte med at være lukket ned. Sådan mener både SF og Venstre.

Til DR Nyhederne fortæller SF-formand, Pia Olsen Dyhr, at mindre butikker, liberale erhverv samt diverse skoler bør få lov at åbne igen fra den 1. marts.

“Når vi kan se, at smitten falder, så skal det danske samfund også langsomt genåbne. Vi skal jo ikke holde Danmark lukket for evigt. Jeg tror, at vi i marts vil kunne se en mulighed for mere genåbning,” lyder det fra SF-formanden til DR.

Også Venstre-formand, Jakob Ellemann-Jensen mener, at der bør åbnes op den 1. marts.

Han foreslår sammen med en samlet blå blok, at der skal åbnes op for skoler, små erhvervsdrivende samt de liberale erhverv. Det kan dog være med krav om for eksempel test, derudover værnemidler og afstand.

Det beretter Venstres formand om i et opslag på Facebook.

“Det kan ikke være et spørgsmål mellem fuld genåbning og total nedlukning. Det må være muligt at finde en vej mellem de to yderpunkter,” lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.