Flere end 500 smittet igen: Nye corona-tal vækker bekymring

20/10/2020 14:10

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Dagens corona-tal bekymrer landets statsminister.

Tirsdag er en af de dage, hvor de daglige coronatal har været imødeset med mere nysgerrighed end sædvanligt. 

Allerede tidligt på dagen advarede statsminster Mette Frederiksen (S) om, at dagens tal viser en bekymrende udvikling. Ifølge statsministeren er der nemlig færre blevet testet, men alligevel ses en højere andel af positive tests. 

Det ser man også i tallene, der blev offentliggjort af Sundhedsstyrelsen først på eftermiddagen.

 Her fortælles det, at 529 danskere er blevet smittet det seneste døgn. I alt er 37.028 blevet testet det seneste døgn. Lige nu er der 128 smittede indlagt på danske hospitaler. Det er en færre en mandag. 

Det seneste døgn er to smittede døde.

Hel børnehave hjemsendes

Ét barn, der går i specialbørnehaven Børnehuset Lille Kolstrup, har tirsdag modtaget et positiv testsvar på COVID-19. Aabenraa Kommune har taget de nødvendige forholdsregler og har løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det fortæller Aabenraa Kommune, der tirsdag morgen har fået besked om, at der er konstateret et smittetilfælde af COVID-19 hos ét af børnene, der går i specialbørnehaven Børnehuset Lille Kolstrup. Det har betydet, at børnehaven er blevet lukket, og samtlige øvrige børn og ansatte er blevet hjemsendt for at blive testet.

"Vi blev kontaktet af barnets forældre i morges kort før åbningen af institutionen om, at deres barn havde modtaget et positivt testsvar på COVID-19. Vi valgte i forlængelse heraf at gå i gang med at kontakte alle øvrige forældre og ansatte samt isolere de børn, der allerede var afleveret fra samme gruppe. Institutionen blev hurtigst muligt lukket, og alle forældre opfordres til at lade deres barn teste, siger børne- og familiechefen i Aabenraa Kommune," Iben Hansen, og uddyber:

"Vi er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed som et led i vores strategi for opsporing og test af borgere og medarbejdere. Lille Kolstrup er en børnehave med børn, der har en væsentlig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, og derfor blev det efter drøftelser med opsporingsenheden valgt at hjemsende alle børn og ansatte til testning, da det ikke er muligt at foretage en skarp sondring af, hvem barnet har og ikke har været i tæt kontakt med i løbet af mandagen."