Flere døde dyr: Nu aflives katte også på minkfarme

27/11/2020 15:01

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

På en minkfarm i Holstebro er der konstateret corona i 12 ud af 24 katte.

Det er nu kommet frem, at det ikke kun er mink der er blevet aflivet på en minkfarm i Nordvestjylland, det skriver amtsavisen.dk

Fødevarestyrelsen har aflivet flere katte på mindst én minkfarm i området. Det erfarer Dagbladet Struer-Holstebro, der på trods af gentagne forsøg på at få en kommentar fra Fødevarestyrelsen, stadig efter 14 dage ikke har fået svar.

Kattens Værn har hjulpet Fødevarestyrelsen

Det er dog lykkedes Dagbladet at få fat i dyrlæge og direktør Kattens Værn, Lone Nielsen, der kan bekræfte at organisationen har været ude på en minkfarm og assistere Fødevarestyrelsen.

”Vi har været ude og hjælpe med at fange og aflive katte på én farm, men fremadrettet er det en sag for Fødevarestyrelsen. Vi har hjulpet, fordi Fødevarestyrelsen har bedt os om det, men det er udenfor vores arbejdsområde, og vi laver meget andet katteværnsarbejde og har ikke kapacitet til det fortsat,” – Udtaler hun til Dagbladet.

En undersøgelse er i gang

Statens Serum Institut har i en mail til Dagbladet bekræftet at man har undersøgt prøver fra 33 katte fra syv forskellige minkfarme, og at der på to af minkfarmene blev fundet corona-virus i kattene.

”Den ene minkfarm, hvor vi har påvist virus i prøver fra katte, ligger i Holstebro Kommune. Der er fundet virus i svælgsvabere fra 12 ud af 24 katte på den smittede minkfarm, og i 13 af kattene er der fundet antistoffer mod covid-19. Opfølgende undersøgelser angående virustypen i kattene er i gang og er ikke afsluttet,” – Skriver SSI i mailen.

Det er ikke første gang at der er konstateret corona i katte, men der har altså indtil videre ikke været meget information om aflivning af syge katte, og Fødevarestyrelsen virker ikke synderligt interesserede i at kommentere på situationen.