Flere bilister risikerer at få en bøde: Men ingen af dem kommer til at betale for den

13/03/2024 06:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Selvom de har kørt for stærkt, så kommer der ikke til at tikke en bøde ind i indbakken.

Mest læste i dag

En nyligt implementeret automatisk hastighedsovervågning på Storebæltsbroen har siden sin iværksættelse kort før jul sidste år registreret 31 tilfælde af hastighedsoverskridelser i december 2023 og januar 2024. På trods af dette vil ingen af de pågældende bilister blive pålagt bøder for deres forseelser.

Dette rapporteres af TV 2.

Forklaringen bag den manglende sanktionering er, at de billeder, der er taget af de automatiske kameraer, er af en så ringe kvalitet, at det har været umuligt for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at identificere førerne, selv efter at have fået adgang til billedmaterialet gennem aktindsigt.

Klaus Hansen, der er sekretariatschef hos politiet, nævner, at identifikationsproblemerne både skyldes billedernes dårlige kvalitet og deres optagevinkel, hvilket gør det umuligt at fortsætte med retsforfølgelse. Dette står i kontrast til, at hastighedsmålerne - placeret tre steder på broen - rent teknisk fungerer korrekt i forhold til at måle køretøjernes hastighed. Sund & Bælt, som varetager driften af Storebæltsbroen, har fået bekræftet måleudstyrets præcision af Teknologisk Institut, men erkender udfordringerne med at fremskaffe brugbart bevismateriale.

Som respons på politiets tilbagemeldinger har Sund & Bælt justeret kameraernes placering og indledt en dialog med politiet for at løse yderligere tekniske problemer.

Dette initiativ er en fortsættelse af en større indsats, igangsat i 2019 af den dengang siddende transportminister, Benny Engelbrecht (S), med formålet om at dæmme op for hensynsløs kørsel på broen.