Det plejer gerne at være en af årets travleste dage for Falck, når størstedelen af danskernes juleferie slutter, og pendlerne skal tilbage på arbejde.

Måske er du en af de mange tusinde danskere, der mandag den 4. januar skal tilbage på arbejde efter at juleferien slutter, og måske pendler du til og fra arbejde i bil.

I så fald har Falck et godt råd til dig, så du ikke ender i en kedelig situation, på en i forvejen måske ikke så spændende første arbejdsdag efter ferie.

Første arbejdsdag efter juleferien plejer hos Falck at være 50 procent så travl som en normal dag, og derfor har Falck nu i en pressemeddelelse oplyst hvad bilister kan gøre, for at dette ikke bliver tilfældet.

” Der er rigtig mange køretøjer, der har stået stille hen over jul og nytår, og i år er det ekstra lang tid, fordi hverdagen først går i gang igen den 4. januar. Men køretøjer kan ikke tåle at stå stille så længe, og fordi der er så meget elektronik i biler i dag, bruger de strøm, selvom de står stille. Derfor er der mange biler, der ikke vil starte, når de har stået stille længe,” siger Gert Elgaard Larsen, driftschef i Falck.

Derfor råder Gert Elgaard Larsen også bilister til at sørge for motoren har været tændt på et tidspunkt, relativt tæt på den 4. januar.

” Der er desværre ikke meget at gøre, hvis bilen nægter at starte. Og derfor er mit bedste råd, at du prøvekører bilen en dag eller to, før du egentlig skal bruge den,”