Facebook annoncerer stor ændring

25/09/2023 09:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Fra næste år bliver funktionen udfaset mere og mere.

Mest læste i dag

I forventning om en stigende popularitet af korte videoer blandt sine brugere, agter Facebook snart at ændre radikalt på måden, det udbreder nyheder på sin platform i flere europæiske lande. Det amerikanske selskab har meddelt sin hensigt om at afskaffe "Nyheder"-sektionen i Storbritannien, Frankrig og Tyskland fra begyndelsen af december.

"Som virksomhed vil vi fokusere vores tid og ressourcer på det, som folk gerne vil se mere af på platformen, herunder korte videoer," udtaler Facebook. De understreger, at nyheder kun udgør en beskeden tre procent af det daglige indhold, som brugerne støder på på platformen.

Selvom nogle brugere har reageret bekymret og fejlagtigt antaget, at dette ville betyde slutningen på nyheder på Facebook, forsikrer selskabet, at det ikke er tilfældet. "Udgivere vil stadig have adgang til deres Facebook-konti og -sider, hvor de kan dele links og indhold fra deres nyhedsartikler," påpeger virksomheden. Desuden vil brugere, der "liker" eller følger en medieudgiver, stadig kunne finde deres nyhedsartikler i deres normale nyhedsstrøm. Dette rapporterer Tag24.

Fjernelsen af den dedikerede nyhedssektion betyder blot, at brugerne ikke længere vil have et centralt sted at få adgang til en samlet oversigt over aktuelle nyheder, inklusive lokale nyheder. I stedet skal brugerne gennemsøge deres personlige feeds for at finde denne information, muligvis sammen med en øget mængde kortformede videoer, som Facebook har til hensigt at fremhæve mere i fremtiden.

Denne ændring afspejler Facebooks ønske om at tilpasse sin forretningsmodel til brugernes skiftende præferencer. "Vi er klar over, at folk ikke primært bruger Facebook til at få nyheder og politisk indhold," siger holdet bag Mark Zuckerberg (39), hvilket signalerer en mulig ny retning for tech-giganten.