Få telefonens batteri til at holde længere - Enkel ændring gør forskellen

25/06/2023 06:05

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Bruger du denne indstilling?

Mest læste i dag

Hvor er der en stikkontakt?! Har jeg opladeren med?! Har nogen en powerbank?!

Gode råd er dyre, når man er ude, og telefonen advarer dig om, at der kun er få procents strøm tilbage på batteriet - særligt i en verden, hvor smartphones efterhånden har udviklet sig til både at være vores betalingsmiddel, vores måde at holde kontakt til omverden og alverdens andre ting.

Der findes en masse tips og tricks i forhold til at forlænge levetiden på dit batteri, for eksempel at sørge for, at der ikke er programmer, der står og kører i baggrunden, når du ikke bruger dem, men faktisk er der en endnu mere simpel ting, du kan gøre for at forlænge en opladnings brugstid!

Hemmeligheden er Dark Mode

Mange apps og enheder har en såkaldt "Dark Mode" eller "Mørketilstand", og det er altså mere end bare et stilmæssigt valg - lad os forklare.

Din smartphone bruger nemlig en utroligt stor del af din telefons batteri, og det er særligt slemt, hvis din telefon har en OLED-skærm. Her bruger lise skærmfarver nemlig mere strøm end de mørkere.

Og her kommer vi så til tricket: For ved at skifte til "Dark Mode" bliver skærmens baggrund mørk, ligesom mange af dine apps også vil tilpasse sig og blive mørkere (for eksempel vil et tekstdokument i Word kunne skifte farver, så det bliver hvid tekst på sort baggrund).

Det er virkelig noget, der kan gøre en forskel for dit batteri.

Sådan gør du

At skifte til Dark Mode er ret enkelt. De fleste smartphones har en indstilling i menuen, der lader dig skifte mellem Normal og Dark Mode. For nogle telefoner kan du endda planlægge, at Dark Mode automatisk skal slå til på bestemte tidspunkter af dagen, for eksempel om aftenen, hvor de mørkere farver også kan være mere behagelige for dine øjne.

Sådan aktiveres Dark Mode på en iPhone

  1. Åbn 'Indstillinger' på din iPhone.

  2. Tryk på 'Skærm og lysstyrke'.

  3. Under 'Udseende', vil du se mulighederne 'Lys' og 'Mørk'.

  4. Tryk på 'Mørk' for at aktivere Dark Mode.

Bemærk, at hvis du vil have, at din iPhone automatisk skifter mellem Lys og Mørk tilstand baseret på tidspunktet på dagen, kan du skifte 'Automatisk' til 'Til' lige under 'Udseende' valgmulighederne.

Sådan aktiveres Dark Mode på en Android-telefon

  1. Åbn 'Indstillinger' på din Android-telefon.

  2. Tryk på 'Skærm', 'Skærmtema' eller 'Skærm og baggrund' (dette kan variere afhængigt af din telefon).

  3. Tryk på 'Dark theme', 'Mørk tilstand' eller 'Nattema' for at aktivere Dark Mode.

For nogle Android-telefoner kan du også planlægge, hvornår du vil have Dark Mode til at tænde og slukke under 'Indstillinger' -> 'Skærm' -> 'Dark theme' -> 'Planlæg'.

Husk, at instruktionerne kan variere lidt afhængigt af din specifikke telefonmodel og versionen af dit operativsystem.