Et nemmere 2024: Disse danske borgere kan se frem til betydelig skattelettelse

15/10/2023 14:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Næste år kan en god håndfuld danskere se frem til en lavere skat.

Mest læste i dag

Friske data fra Vurderingsstyrelsen vil sandsynligvis bringe smil frem på mange danskere en grå september-mandag.

Den kommende skattereform vil nemlig reducere boligskatten fra næste år, og nogle boligejere kan se frem til større besparelser end andre, rapporterer Ekstra Bladet.

Øverst på listen over borgere, der kan se frem til de mest betydelige lettelsesforanstaltninger, finder vi husejere i København. For eksempel kan ejere af huse til en værdi af 7,4 millioner kroner se frem til en boligskat, der fra næste år falder med hele 16.400 kroner.

Samtidig vil husejere i Odense, Århus og andre kommuner kunne se frem til at skulle betale 4.000-5.000 kroner mindre fra næste år.

Forklaringen ligger i den nye skattereform, som fra næste år fjerner skattestoppet på boliger med det formål at matche skatten med boligens værdi.

Samtidig har værdiansættelsen af ejerlejlighedernes grundarealer hidtil været for lav. Sammen med kravet om, at den samlede indtægt fra grundskylden fra både huse og lejligheder ikke må stige i de enkelte kommuner under den nye reform, fører dette til en markant nedsættelse af grundskyldspromillen i Københavns Kommune.

- Det er sandsynligvis en overraskelse for mange, at det forholder sig sådan. Men det er en konsekvens af at flytte skatten over på lejligheder, især på de underliggende grundarealer, som hidtil har været betydeligt undervurderet, forklarer Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit.