Den internationale naturbeskyttelsesorganisation IUCN, har placeret de afrikanske elefanter på organisationens ’røde liste’.

Det næppe en overraskelse, at mange dyrearter rundt om i verden er udsat for en voldsom trussel mod bestanden, og nu kan naturbeskyttelsesorganisationen IUCN, tilføje endnu et dyr til listen.

IUCN har efterhånden en rigtig, rigtig lang liste af dyrearter, der betragtes som truede, og nu skrives endnu en på.

Den afrikanske skovelefant har nemlig modtaget den tvivlsomme ære, af at være dyreart nummer 22.294, der skrives på organisationens liste af enten ’truet’ eller ’kritisk truet’ dyrearter – desværre for skovelefanten, er det den værste af de to.

Derved er skovelefanten kommet i det samme triste fællesskab som den tætbeslægtede afrikanske savanneelefant, der også befinder sig på IUCN’s liste.

Og det er med god grund, at organisationen nu betragter skovelefanten som truet.

På bare 31 år, har IUCN målt en reducering i bestanden af skovelefanter, der lever i tropiske skove i Central- og Vestafrika, på hele 86 procent. Her er savanneelefanten sluppet en anelse billigere, og har ’kun’ mistet mindst 60 procent af bestanden over de sidste 50 år.

Det kommer næppe som en overraskelse, at størstedelen af skylden for det dramatiske styrtdyk i antallet af afrikanske elefanter, skal findes hos krybskytter.

Specielt inden for de sidste 15 år, har krybskytteri og ødelæggelse af elefanternes naturlige habitat, kostet de store dyr livet.

Ifølge Ekstra Bladet, viser undersøgelser, at krybskytter alene, var skyld i 144.000 drab på elefanter, i perioden 2007 til 2014.