Ekspert: Så lang tid går der før vi får en normal hverdag

28/12/2020 11:16

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er ikke mere end et døgns tid siden de første danskere blev vaccineret mod corona, men ifølge en professor ved Aarhus Universitet, betyder det ikke at hverdagen venter lige rundt om hjørnet.

Den glædelige nyhed om vaccinationerne der i går for første gang blev givet til danskere, er et kæmpe skridt på vejen mod en normal hverdag, men det kommer til at tage tid. Lang tid.

Sådan lyder budskabet fra professor i virologi og immunologi ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan.

” Frem til foråret vil vi ikke kunne vaccinere os ud af problemerne. Der skal vi stadig bruge de gamle metoder med restriktioner og afstand og alt det, vi allerede kender,” – Siger han ifølge Ekstra Bladet og fortsætter:

”Forskellen er selvfølgelig, at der hen ad vejen vil komme en mindre belastning på sundhedsvæsnet, fordi nogle af de udsatte grupper gradvist bliver vaccineret,”

Normal vinter 2021

Ifølge professoren vil det tage lang tid før danskere kan få en nogenlunde normal hverdag. Først på den anden side af sommeren, vurderer han at omkring 70% af befolkningen vil være vaccinerede, og man derfor kan tale om flokimmunitet.

” Jeg vil tro, at vi vil nærme os flokimmunitet hen over sommeren. Det er her, vi vil mærke den helt store forskel, og hvor vi efter mit bedste bud vil kunne få en nogenlunde normal vinter 2021,”

Vi kan altså angiveligt forberede os på at leve med corona som en konstant del af hverdagen i de næste mange måneder.