Ekspert med udmelding op til jul: Vi skal blive i vores egn

15/12/2020 10:44

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Julen nærmer sig med hastige skridt. Det samme gør sig dermed gældende for den voldsomme trafik af julependlere, der lige nu vækker stor bekymring i eksperter og myndigheder.

Det har længe været i myndighedernes søgelys. Når julen nærmer sig rejser danskere fra hele landet på tværs af det, for at besøge og være sammen med familie og venner i juletiden.

Det medfører dog stor risiko for massiv smittespredning, noget der allerede har kunne ses i decembers daglige smittetal.

Vi bliver nødt til at blive hvor vi er

Det har fået flere eksperter til at anbefale at man helt dropper turen hjem til familien i år. Blandt andet Anders Beich, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin.

Han mener at man kraftigt bør overveje at holde jul med dem man ser ofte i forvejen, og ikke rejse på tværs af landet, som man måske ellers ville gøre.

” Vi bliver nødt til at blive, hvor vi er. Vi må have en kraftig henstilling fra regeringen om, at vi skal blive i vores egn, så vi ikke bringer smitten rundt i landet,” – Siger han til TV 2.

Anders Beich er ikke alene om at mene, at noget ekstra må gøres for at holde smitten og presset på sundhedsvæsenet under kontrol.

Simplest hvis Danmark deles ved Storebælt.

Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimental virologi på Københavns Universitet, mener sågar at man fra regeringens side burde dele landet op ved Storebæltsbroen, da smitten i hovedstaden i øjeblikket er voldsom høj, og hvad mere bekymrende er, stadig stigende.

” Den simpleste løsning ville være, hvis Danmark blev delt ved Storebælt – Region Sjælland er også relativt hårdt ramt. En anden mulighed ville være at sige, at man kun må befinde sig 50 eller måske 100 kilometer fra sin bopæl,” – Siger han til TV 2

Professoren nævner en tredje mulighed, hvor personer der krydser Storebælt skal corona-tjekkes før de bliver lukket over.