Efter lukning af 12 Dagli'Brugser: Coop deler trist nyt

28/03/2023 13:23

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Butikslukningerne hos Coop endnu ikke er slut.

Coop Danmark, der er en af Danmarks største detailkoncerner, har allerede lukket 12 Dagli'Brugser og besluttet at lukke alle Irma-butikkerne.

Men dette er kun en forsmag på, hvad der kan komme til at ske, da brugsforeninger landet over stadig kæmper for at overleve, skriver SE og HØR.

Ifølge Søren Tang Sørensen, formand for Brugsforeningens Arbejdsgiverforening (BA), kan det historisk dårlige regnskabsår for Coop og dets tilknyttede butikker få alvorlige konsekvenser.

Til DR udtaler han følgende:

- Der er brugsforeninger ude i landet, som har haft det svært i årevis. At de så for et enkelt år oplever, at tallene er dårlige, og regnskabet er dårligt, betyder så, at de enten er tæt på at lukke eller må lukke.

Butikkerne lider især under de høje priser på energi og fødevarer, som tager livet af dem.

Ifølge Finans sker lukningerne på grund af inflationskrisen og de stigende priser, der får forbrugerne til at vælge discountkæder frem for de mindre brugsbutikker i små bysamfund og landdistrikter.

For fem år siden havde Coop Danmark 1.200 butikker i hele landet, men nu er de nede på under 1000 butikker - det laveste antal siden 1900.

Og desværre ser ud til, at den nedadgående trend vil fortsætte.