Efter fyring: Stadig stor folkelig opbakning til Jes Dorph-Petersen

20/01/2021 09:48

|

Lukas Jepsen

Foto: Jes Dorph-Petersen/Jesdorph.dk

Mest læste i dag

Den landskendte og folkekære tv-vært blev efter flere årtier som vært for TV 2 fyret efter en intern undersøgelse, men en ny undersøgelse B.T. har foretaget, viser at en stor del af danskerne stadig støtter op om Jes Dorph.

Der er ikke meget der har skabt lige så stor debat som fyringen af Jes Dorph-Petersen fra TV 2. Måske var det fordi den kom ud af det blå, måske var det fordi sagerne der endte med at koste tv-værten jobbet, var så relativt gamle.

Jes Dorph har måske mistet sin nu tidligere arbejdsplads støtte, men en ny undersøgelse lavet af B.T. viser, at den folkelige opbakning til ham, er forholdsvis høj.

Undersøgelsen indeholder svar fra 1.246 personer over 18 fra YouGov panelet, og ifølge mediet er stikprøven repræsentativ på køn, alder geografi og stemmeafgivelse ved valget 5. juni 2019.

Resultatet af undersøgelsen var, at 52 procent af de adspurgte var direkte eller delvist uenige i TV 2’s beslutning om at fyre Jes Dorph, og kun 14 procent var helt eller delvist enige i beslutningen.

Det viser sig dog også, at der er forskellige meninger i forskellige aldersgrupper.

Af personer i alderen 18 til 29 år var der større uenighed blandt de adspurgte, hvor 24 procent var delvist eller helt enige med TV 2´s beslutning, og cirka en tredjedel var uenige.

Sammenligner man med aldersgruppen 60 til 74 år, får man et noget andet mønster. Her er det nemlig kun otte procent der mener at beslutningen var korrekt, mens hele 62 procent er uenige i fyringen.